Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Mokrej pes od babičky

Potřebné přísady:
  • 1 kg jablek
  • 90g cukru
  • vanilkový cukr - nejlépe domácí
  • skořice
  • 2 ks malinového pudinku - ( může být i vanilkový nebo jiný podle chuti)
  • balíček kulatých piškotů
  • šlehačka
  • 300 ml vody
Postup přípravy:
  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Kdo nemá tyčový mixér jablka nastrouhá. Nakrájené jablka vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a přidáme cukry a trošku skořice a dáme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se nám jablka nerozvaří. Mezitím si vyskládáme na dno formy piškoty. Malinové pudinky rozmícháme v hrnku s vodou.
  2. Pokud máme jablka rozvařená sundáme s plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Vrátíme kastrolek na plotnu a přidáme rozmíchané pudinky a povaříme. Teď vlijeme menší polovinu do formy kde máme vyskládané piškoty. Uhladíme a naskládáme druhou vrstvu piškotů a zalijeme druhou polovinou směsi. Uhladíme stěrkou a necháme zchladnout. Po zchladnutí dáme ztuhnout do lednice na několik hodin. Nejlépe však do druhého dne. Podáváme se šlehačkou.
  3. Tip: Vanilkový cukr je mnohem lepší doma udělaný. Pro zobrazení receptu stačí kliknout - Domácí vanilkový cukr
  4. Dobrou chuť !!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Banánové muffinky s čokoládou

Banánové muffinky s čokoládou

TOPlist