Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Zmrzlinová bábovka od Lenky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 140 g cukru krupice
  • 80 g hladké mouky

Náplň:

  • libovolná zmrzlina dle chuti (lépe více druhů)
Postup přípravy:
  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a důkladně zašleháme. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Formu na bábovku vyložíme potravinářskou fólií a obdélníky ukrojenými z vychladlého plátu těsta, podle tvaru a velikosti formy. Pak bábovku naplníme libovolnou zmrzlinou, je dobré prostřídat více druhů. Lžící dáváme do bábovky trošku povolenou zmrzlinu a malou lžičkou každou vrstvu důkladně upěchujeme. Tak pokračujeme do naplnění bábovky. Nakonec zmrzlinu přikryjeme zbytkem piškotového plátu, přitlačíme a přetáhneme fólií. Dáme na několik hodin do mražáku. Před podáváním vyklopíme, sloupneme fólii a bábovku lehce pocukrujeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake nejen pro zamilované

Cheesecake nejen pro zamilované

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

TOPlist