Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Rosa Cheese Cake

Potřebné přísady:

150g sušenek

80g másla

Náplň:

300g riccoty

2 vejce

150g cukru

3 lžičky pomerančového likéru - nejlépe Cointreau

3 plátky želatiny

200g šlehačky

Želatina:

200g čerstvých jahod

2 lžíce cukru

1 lžíce pomerančového likéru

2 plátky želatiny

Postup přípravy:
  1. Rozmixujeme jahody s curkem a přidáme změklou želatinu a likér. Vše zahřejeme aby se nám rozpustila želatina. A nalijeme do formiček.
  2. Vyšleháme dva žloutky se 100g cukru a spojíme. Potom přidáme riccotu a 50g cukru. Želatinu rozehřejeme a přidáme ke směsi s riccotou. Nakonec přidáme bílky ušlehané na sníh a oslazenou šlehačku.
  3. Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem. Silikonové formičky naplníme nejdříve želatinou a pak krémem a navrch dáme sušenku. Dáme do lednice chladit nejlépe do druhého dne.
  4. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Obrázek Obrácený koláč s ananasem a višněmi

Obrácený koláč s ananasem a višněmi

Obrázek Pařížský dort s banány nebo broskví

Pařížský dort s banány nebo broskví

Obrázek Ořechový dort s mascarpone krémem

Ořechový dort s mascarpone krémem

Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Obrázek Kynutí  šneci s pudinkem, malinami a  cukrovou polevou

Kynutí šneci s pudinkem, malinami a cukrovou polevou

TOPlist