Hledat
Filters

Dýňánky - dýňové lívance

Potřebné přísady:

Na lívance:

  • 400ml mléka
  • 3ks vejce
  • 60g másla
  • 250ml dýňového pyré
  • 200g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • špetka soli

Na dýňové pyré:

  • dýně
  • 1ks jablka
  • voda
  • 12 ks hřebíček
  • skořice
  • cukr
Postup přípravy:
  1. Připravíme si dýňové pyré.
  2. Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky. Stejně tak jablka. Dáme vše do kastrolu a podlijeme trochou vody. Necháme vařit, nakonec dáme do mixeru a milujeme dohladka. Necháme vychladit. Uchováváme v chladu a v lednici.
  3. A jdeme na lívance.
  4. Mléko, žloutky, máslo a pyré smícháme dohromady. Stejně tak v jiné misce mouku a prášek do pečiva, promísíme.
  5. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme sníh. Sypkou směs mouky a prášku do pečiva postupně vmícháne do tekutých ingrediencí a nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Pečeme na pánvičce nebo lívancovníku tak jak jsme zvyklé. Já používám palačinkovač.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist