Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dýňánky - dýňové lívance

Potřebné přísady:

Na lívance:

  • 400ml mléka
  • 3ks vejce
  • 60g másla
  • 250ml dýňového pyré
  • 200g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • špetka soli

Na dýňové pyré:

  • dýně
  • 1ks jablka
  • voda
  • 12 ks hřebíček
  • skořice
  • cukr
Postup přípravy:
  1. Připravíme si dýňové pyré.
  2. Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky. Stejně tak jablka. Dáme vše do kastrolu a podlijeme trochou vody. Necháme vařit, nakonec dáme do mixeru a milujeme dohladka. Necháme vychladit. Uchováváme v chladu a v lednici.
  3. A jdeme na lívance.
  4. Mléko, žloutky, máslo a pyré smícháme dohromady. Stejně tak v jiné misce mouku a prášek do pečiva, promísíme.
  5. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme sníh. Sypkou směs mouky a prášku do pečiva postupně vmícháne do tekutých ingrediencí a nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Pečeme na pánvičce nebo lívancovníku tak jak jsme zvyklé. Já používám palačinkovač.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

TOPlist