Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dýňový perník

Potřebné přísady:
  • 100g špaldová mouka
  • 100g polohrubá mouka
  • 60ml olej
  • 250g dýně Hokkaidó
  • 140g cukr
  • hrst ořechů nadrobno
  • polévková lžíce perníkové kořeni
  • prášek do perníku
  • lžíce rumu
  • Na polevu
  • 45ml smetana ke šleháni
  • 50g čokoláda kvalitní alespoň 60%
  • cukr moučka
Postup přípravy:
  1. Dyni nastrouháme, přidáme vejce, olej, cukr a promícháme. Mouky smícháme dohromady s práškem do perníku a perníkkvým kořením a prosijeme ke směsi. Přidáme vše ostatní zamícháme a pečeme.
  2. Ve vědomi lázni nahrwjeme smetanu, prodáme čokoládu a cukr a vyšleháme. Dáme na perník. Můžeme promazat perník ještě marmeládou. Já dávám bokem na talířek.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Obrázek Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Obrázek Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

TOPlist