Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kompotová buchta z domácí pekárny

Potřebné přísady:
  • 1 sklenice kompotu- jablka,meruňky
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 0,5 hrnku olej
  • 1 balíček skořicový cukr
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • 1 kelímek ovocný jogurt (125 g)
  • 1,5 hrnku polohrubá mouka
  • 3 ks vejce
  • Kdo má rád si může přidat hrozinky, trochu rumu atd.
Postup přípravy:
  1. Kompotovaná jablka, meruňky necháme na sítu dobře okapat, případně nakrájíme na menší kostky.
  2. Do pekárny nalijeme olej, vyklepneme vejce a jogurt, přisypeme mouku a oba druhy cukru.
  3. Vše zasypeme práškem do pečiva, zavřeme, nastavíme program dort, kůrka světlá a zapneme.
  4. Po zaznění signálu (pípnutí) přidáme okapaná jablka, meruňky a necháme pekárnu pracovat.
  5. Já pekla 90minut,ale je potřeba zkoušet špejlí, každá pekárna peče jinak.
  6. Po upečení necháme buchtu v otevřené pekárně 10 minut chladnout, pak ji vyklopíme, odstraníme hnětače a necháme ji zcela vychladnout. Před nakrájením můžeme kompotovou buchtu z domácí pekárny lehce pocukrovat.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný štrůdl s ořechy-rychlovka

Jablečný štrůdl s ořechy-rychlovka

Obrázek Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Obrázek Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

TOPlist