Hledat
Filters

Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Potřebné přísady:

Spodní těsto:

  • 270g pol mouka
  • 380g cukr krupice
  • 1,5 prášek do pečiva

Vrchní těsto:

  • 150g hlad. mouka
  • 50g cukr moučka
  • 1/2 prášek do pečiva
  • kakao - nemusí být
  • vejce
  • 40g hery

Krém:

  • 200g čokolády na vaření
  • 1/2- 3/4 másla
  • 100g nasekaných mandlí - nasucho pražené

Vše doma běžně můžete mít, navíc je třeba jen piškoty, menší pixlu ananasu, 2x čokoládu na vaření, marmeládu, asi 2dcl rumu a sáček mandlí.

Postup přípravy:

SPODNÍ TĚSTO:

  1. 270g polohrubé mouky + 380g cukru krupice + 1,5 prášku do pečiva (+ kakao nemusí být) smísit a přidat rozmixovanou cca půlkilovou plechovku ananasu i se šťávou a dvěma vejci. Já peču na 170 asi 20-30min.

VRCHNÍ TĚSTO:

  1. 150g hladké mouky + 50g cukru moučka + 1/2 prášku do pečiva (+ kakao nemusí být) smísit a přidat 40g hery a menší vejce (nebo vejce bez části bílku). Uhníst tuhé těsto, rozválet na plát na pečícím papíře (nedělá se to nejlíp, ale můžete zaplátovat, bude pod polevou) a péct na 150 cca 7 min. Bude z toho tvrdá placka, která se až na krému zvlhčí a změkne.

KRÉM:

  1. 1 a ¼ kostky másla utřít s od oka stejným “objemovým“ (ne hmotnostním) množstvím cukru moučka a pak šlehat. Dál uvařit vanilkový puding z jednoho sáčku a ze 3/8 l mléka, oslazený jednou lžící cukru. Tuhý pudink po vychladnutí po lžičkách vešlehávat do krému (přidávám pár kapek rumové tresti).

POLEVA:

  1. 200g čokolády na vaření rozlámat do hrníčku, přidat ½ až ¾ kostky másla a rozpustit ve vodní lázni. Ne vřelé nalít na povrch a na mírně ztuhlou polevu nasypat cca 100g nasekaných, nasucho pražených mandlí.
  2. Spodní těsto potřít výraznou marmeládou…na ni přijde polovina krému…dál poklást piškoty máčenými v rumu…potom potřít druhou polovinou krému…na to dát vrchní placku z těsta - tu rovnoměrně navlhčit vodou (dělám rozprašovačem)…po vsáknutí přelít polevou a nakonec mandle.
  3. Je to prostě vynikající, dokonce i ti, kteří sladké nemusí, si chtěli přidat!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist