Hledat
Filters

Jahodový dort smetanový s želé

Potřebné přísady:

KORPUS :

  • 3 vejce
  • 12 dkg cukr krupice
  • 12 dkg polohrubá mouka
  • ráfek o průměru 22cm

NÁPLŇ :

  • kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr
  • 3x smetana na šlehání(250ml) 33% tuku
  • 2 želatinové ztužovače za studena(DR.OETKER)

NA POLITÍ :

  • 2 Dortové želé v prášku červené
  • 4 lžíce cukru
  • 1/2 l vody -NEBO : 1 cukrárenské želé červené +1/2 l vody
  • 4 lžíce cukru

NA OZDOBU:

  • 1smetana na šlehání
  • 1ztužovač do šlehačky (SMETAFIX)
  • želé bonbóny.
Postup přípravy:
  1. Upečený korpus prokrojíme pomažeme jah.marmeládou,slepíme,pomažeme i na povrchu a vrátíme do ráfku.
  2. Zbytek jahodové marmelády dobře rozmícháme. Ušleháme 3 smetany na šlehání do tuha. 3/// Připravíme 2 želatinové ztužovače podle návodu: POZOR v návodu píší vyšlehat metličkou-já ale opět šlehám el.šlehačem a to rychle. Jinak se Vám udělají cucky.
  3. Do vymíchané marmelády nalejeme podle návodu připravený želatinový ztužovač a rychle zašleháme opět el.šlehačem nakonec po lžících přidáváme ušlehanou šlehačku,šleháme pomalu,a hlavně dobře od dna misky.Vše nalejeme do ráfku na pomazaný korpus urovnáme a dáme vychladit.
  4. Nejméně za 3 hodiny připravíme podle návodu na obalu červené Dortové želé-2 balíčky do 1/2 l vody + cukr (pro jistotu dávám o trochu vody míň aby to bylo krásně tuhý),Nebo Cukrárenské červené želé(1 balíček) +1/2 l vody a 2lžíce cukru. Prostě želé musí být 1/2 litru, řiďte se návodem na obalu.Necháme trochu zchladnout a nalejeme nejlépe naběračkou na dort.Opět chladíme.
  5. Po vychladnutí (já nechávám nejraději přes noc) sejmeme ráfek a ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a bonbóny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist