Search
Filters
Close

Recept - Nejlepší buchty podle Markétky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Kvásek

  • 1ks droždí
  • 300ml mléka
  • 1 lžíce cukru

Těsto

  • 700g hladká mouka
  • 100g cukr moučka
  • 2ks vejce
  • 200g rozpuštěné máslo
  • špetka soli
  • citronová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kvásek

Mléko lehce ohřejeme, nadrobíme do něj droždí a přidáme lžičku cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si dáme suroviny na těsto do mísy nebo do robota, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Nakynuté těsto opět přepracujeme s necháme znovu kynout. Z takto nakynutého těsta vylélime placku, kterou si rozdělíme na čtverce, které plníme náplní podle chuti. Naplněné buchty klademe do vymaštěného pekáčku vedle sebe a každou buchtu potřeme po stranách i shora rozpuštěným máslem. Takto připravené buchty necháme ještě 30 minut nakynout a potom pečeme na 170 stupňů do zlatova. Před dopečenim ještě v troubě potřeme rozpuštěným máslem. Vyndáme, necháme v pekáčku vychladit a cukrujeme cukrem moučka.

Markéta Danková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Kvásek

  • 1ks droždí
  • 300ml mléka
  • 1 lžíce cukru

Těsto

  • 700g hladká mouka
  • 100g cukr moučka
  • 2ks vejce
  • 200g rozpuštěné máslo
  • špetka soli
  • citronová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY:

Kvásek

Mléko lehce ohřejeme, nadrobíme do něj droždí a přidáme lžičku cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si dáme suroviny na těsto do mísy nebo do robota, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Nakynuté těsto opět přepracujeme s necháme znovu kynout. Z takto nakynutého těsta vylélime placku, kterou si rozdělíme na čtverce, které plníme náplní podle chuti. Naplněné buchty klademe do vymaštěného pekáčku vedle sebe a každou buchtu potřeme po stranách i shora rozpuštěným máslem. Takto připravené buchty necháme ještě 30 minut nakynout a potom pečeme na 170 stupňů do zlatova. Před dopečenim ještě v troubě potřeme rozpuštěným máslem. Vyndáme, necháme v pekáčku vychladit a cukrujeme cukrem moučka.

Markéta Danková