Search
Filters
Close

Recept - Frgále podle Pavlínky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500g polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 250ml vlažného mléka
  • 125g másla
  • 2 žloutky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mléko lehce ohřejeme promícháme v něm cukr a také droždí- necháme vzejít kvásek.

Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a zaděláno hladké těsto a necháme zhruba hodinu kynout. Po vykynutí rozdělíme na díly a vyválíme těsto, které vykrojíme do kruhu podle formy. Kdo chce udělá od oka. Okraje frgálu, necháváme vyšší. Na těsto dáme náplň podle chuti- maková, tvarohová, šimlová, povidlová a nakonec posypeme žmolenkou - (pol.mouka, máslo, cukr)

Okraje potřeme žloutkem a pečeme cca na 180 zhruba 20 minut

Autor receptu Pavla Čeryhová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 500g polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 250ml vlažného mléka
  • 125g másla
  • 2 žloutky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mléko lehce ohřejeme promícháme v něm cukr a také droždí- necháme vzejít kvásek.

Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a zaděláno hladké těsto a necháme zhruba hodinu kynout. Po vykynutí rozdělíme na díly a vyválíme těsto, které vykrojíme do kruhu podle formy. Kdo chce udělá od oka. Okraje frgálu, necháváme vyšší. Na těsto dáme náplň podle chuti- maková, tvarohová, šimlová, povidlová a nakonec posypeme žmolenkou - (pol.mouka, máslo, cukr)

Okraje potřeme žloutkem a pečeme cca na 180 zhruba 20 minut

Autor receptu Pavla Čeryhová