Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Frgále podle Pavlínky

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 250ml vlažného mléka
  • 125g másla
  • 2 žloutky
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme promícháme v něm cukr a také droždí- necháme vzejít kvásek.
  2. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a zaděláno hladké těsto a necháme zhruba hodinu kynout. Po vykynutí rozdělíme na díly a vyválíme těsto, které vykrojíme do kruhu podle formy. Kdo chce udělá od oka. Okraje frgálu, necháváme vyšší. Na těsto dáme náplň podle chuti- maková, tvarohová, šimlová, povidlová a nakonec posypeme žmolenkou - (pol.mouka, máslo, cukr)
  3. Okraje potřeme žloutkem a pečeme cca na 180 zhruba 20 minut
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládové opojení od Olinky

Čokoládové opojení od Olinky

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

TOPlist