Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablková buchta nebo roláda

Potřebné přísady:
  • 400g hladké mouky
  • 50g másla můžete nahradit i jiným tukem
  • 70g cukru
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • asi1/8 litru mléka
Postup přípravy:
  1. Jablka a cukr se skořicí, trochu másla. Do mouky dáme prášek do pečiva ,cukr a promícháme. Rozdrobíme tuk, dáme vejce a mléko, vypracujeme těsto. Pokud je potřeba přidáme více mléka. Těsto necháme pod mísou odpočívat, zatím si nastrouháme jablka.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme placku a dáme na lehce vymazaný plech. Jen to potřu papírem od mála. Dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí, přiklopíme druhou vyválenou plackou. Pečeme při 180 dorůžova, ještě horké lehce potřeme máslem.
  3. Toto těsto můžeme i stočit do rolády a pak upečené a chladné krájíme na kolečka.
  4. Šlehačku a ovoce přidáme pro slavnostnější příležitost.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

TOPlist