Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Zamotané koláčky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 PL oleje
  • 1 PL sádla
  • 20 g másla
  • 2 PL rumu
  • 250 g polohrubé a 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • ½ lžičky citronové kůry
  • ½ lžičky soli
  • 25 g droždí

Náplň:

  • 400 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Dále:

  • 1 vejce na potření
  • kousek másla
  • mandarinky z kompotu
  • cukr na posypání
Postup přípravy:
  1. V rozehřátém oleji rozpustíme sádlo a máslo a necháme vychladnout. Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, směs tuků a rum. Přisypeme cukr a prosáté mouky pokojové teploty. Do rohu vsypeme sůl a citronovou kůru, na vzdálený konec do důlku v mouce rozdrobíme na lžičku cukru droždí a zapneme program TĚSTO.
  2. Uvaříme hustější pudink a vychladíme jej.
  3. Vykynuté těsto rozpůlíme, každý díl rozválíme na obdélník, potřeme rozpuštěným máslem, smotáme do závinu, ostrým nožem nakrájíme asi 1 cm silné dílky. Šneky klademe na plech s pečícím papírem, do každého uděláme důlek, naplníme pudinkem, pomašlujeme vejcem, poklademe okapanými mandarinkami a necháme chvíli kynout na plechu. Koláčky pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova a ještě teplé pocukrujeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný banánový chlebíček

Celozrnný banánový chlebíček

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

Obrázek Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

TOPlist