Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablkový závin zo škvarkového cesta

Potřebné přísady:
  • 110 g HL múky
  • 100 g PH múky
  • 120 g pomletých škvariek
  • 50 g prášk. cukru
  • 1 vajce
  • mletá škorica
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 PL kyslej smotany
  • štipka soli

Plnka:

  • 400 g jablk (načistených)
  • 40 g hrozienok
  • 2 PL prášk. cukru
  • vanilka
  • 40 g posekaných orechov
  • škorica
Postup přípravy:
  1. Odvážime si potrebné množstvo múky, prášk. cukru, pridáme štipku PDP a škoricu.
  2. Škvarky zomelieme alebo pomixujeme. síce som sa natrápila ja aj mixér, ale šlo to naozaj aj bez mlynčeka, ktorý sa mi nechcelo vyťahovať a skladať.
  3. Do pripravených "suchých" surovín pridáme zomleté/mixnuté škvarky, vajíčko a 3 PL smotany.
  4. Vypracujeme stredne tuhé cesto a kým si pripravíme jablká, dáme ho do chladničky.Jablká umyjeme, ošúpeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky, aj tenšie ako tie moje. Umyjeme hrozienka.
  5. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrbku asi 5 mm. Do stredu navrstvíme jablká, dáme na ne hrozienka, škoricu, práškový a vanilkový cukor. Na jablká prehneme jednu strau cesta a potrieme rozmiešaným vajíčkom.
  6. Potom prehneme aj druhú stranu cesta a celý závin potrieme vajíčkom. Keby som dnes nemeškala s obedom, tak by som si dala trochu viac záležať a z kúska cesta by som povykrajovala nejaké lístky… ,-) Pečieme pri asi 170 C aspon pol hodinu.
  7. Môžeme podávať s dezertnými vidličkami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

TOPlist