Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Plněný copánek

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačka
  • 1/4 kostky droždí
  • 350 g hladká mouka
  • špetka soli

Náplň:

  • 6 ks jablka
  • 1 hrst ořechy
  • 1 hrst rozinky
  • cukr krupice dle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha strouhanky
  • trocha skořice
  • trocha máku
Postup přípravy:
  1. Šlehačku nalijeme do mísy, nadrobíme droždí, přisypeme hladkou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet. Potom těsto rozdělíme na čtyři díly.
  2. Každý rozválíme na plát a naplníme nastrouhanými jablky, ořechy a rozinkami. Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, strouhankou, skořicí a mákem. Stočíme vždy dvě zavinuté nohavice štrúdlu k sobě. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mirabelkové řezy s pudinkem - hrníčkové

Mirabelkové řezy s pudinkem - hrníčkové

Obrázek Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Obrázek Kakaová buchta bez vajec a mléka

Kakaová buchta bez vajec a mléka

Obrázek Jablkový závin zo škvarkového cesta

Jablkový závin zo škvarkového cesta

Obrázek Jablkové řezy z tvarohového těsta

Jablkové řezy z tvarohového těsta

TOPlist