Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bielková torta

Potřebné přísady:

Tento recept mám od svojej tety z Nórska. Táto tortička, ktorú nám upiekla, je fantastická :-)

Na korpus:

  • 6 ks bielkov
  • 2 ČL octu
  • 1 ČL maizeny
  • 4 dl kryšt. cukru

Plnka:

  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 7 dl mlieka
  • 5 PL kryšt. cukru (alebo podľa chuti)
  • 2 šľahačky
Postup přípravy:
  1. Pripravíme si bielkový korpus - cukor s bielkami vyšľaháme do peny, zašľaháme ocot a maizenu. Plech vystlieme papierom na pečenie. Sneh vrstvíme do kruhu, pričom lyžicou z bokov naťahujeme dohora, aby sme vytvorili tortičku.
  2. Pečieme na 160 C 60 minút. rúru počas tohto času neotvárame. Torta sa nafúkne, ale potom znovu klesne na "normál" :) \r\nPo upečení a vychladnutí naniesieme na korpus uvarený puding a vyšľahanú šľahačku a ovocie.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jednoduché muffiny s borůvkami

Jednoduché muffiny s borůvkami

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Obrázek Bleskový a výborný perník bez vážení

Bleskový a výborný perník bez vážení

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist