Hledat
Filters

Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

Potřebné přísady:

Těsto*

  • 170 g hladké mouky
  • 70 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 vejce Tvarohový krém*
  • 50 g krupicového cukru
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • lžička medu
  • 2 vejce, žloutky a bílky odděleně
  • 20 g hladké mouky
  • semínka z jednoho vanilkového lusku nebo lžička vanilkového extraktu Zdobení*
  • 25 g hnědého cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 30 g mandlí nasekaných na lupínky
Postup přípravy:
  1. Troubu zapneme a nastavíme na  180°C, horkovzdušnou na 160°C.
  2. Neprve připravíme těsto. Z mouky, másla a cukru vypracujeme prsty směs připomínající drobenku. Přidáme vejce a vše spojíme v těsto, které prsty vtlačíme do kulaté pečící formy o průměru 25 cm (i po okrajích).
  3. Na tvarohový krém smícháme tvaroh, lžičku medu, žloutky, mouku a vanilková semínka / extrakt.
  4. V jiné misce ušleháme z bílků a pár zrnek soli pevný sníh a poté do něj zašleháme cukr. Sníh opatrně vmícháme do tvarohové směsi. Tvarohový krém nalijeme na těsto ve formě.
  5. K ozdobení smícháme hnědý cukr se skořicí a mandlovými lupínky a posypeme jimi dort.
  6. Koláč vložíme do trouby a pečeme 40-50 minut, až je krém pevný. Dezert necháme vychladnout v troubě a pak přesuneme do lednice.
  7. Řezy podáváme přelité medem nebo javorovým sirupem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist