Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

Potřebné přísady:

Těsto*

  • 170 g hladké mouky
  • 70 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 vejce Tvarohový krém*
  • 50 g krupicového cukru
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • lžička medu
  • 2 vejce, žloutky a bílky odděleně
  • 20 g hladké mouky
  • semínka z jednoho vanilkového lusku nebo lžička vanilkového extraktu Zdobení*
  • 25 g hnědého cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 30 g mandlí nasekaných na lupínky
Postup přípravy:
  1. Troubu zapneme a nastavíme na  180°C, horkovzdušnou na 160°C.
  2. Neprve připravíme těsto. Z mouky, másla a cukru vypracujeme prsty směs připomínající drobenku. Přidáme vejce a vše spojíme v těsto, které prsty vtlačíme do kulaté pečící formy o průměru 25 cm (i po okrajích).
  3. Na tvarohový krém smícháme tvaroh, lžičku medu, žloutky, mouku a vanilková semínka / extrakt.
  4. V jiné misce ušleháme z bílků a pár zrnek soli pevný sníh a poté do něj zašleháme cukr. Sníh opatrně vmícháme do tvarohové směsi. Tvarohový krém nalijeme na těsto ve formě.
  5. K ozdobení smícháme hnědý cukr se skořicí a mandlovými lupínky a posypeme jimi dort.
  6. Koláč vložíme do trouby a pečeme 40-50 minut, až je krém pevný. Dezert necháme vychladnout v troubě a pak přesuneme do lednice.
  7. Řezy podáváme přelité medem nebo javorovým sirupem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Obrázek Závin ze super rychlého těsta

Závin ze super rychlého těsta

Obrázek Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Jablečný závin z tvarohového těsta

Jablečný závin z tvarohového těsta

TOPlist