Hledat
Filters

Florentinky

Potřebné přísady:
  • 300 g cukru
  • 100 g medu
  • 125 g smetany
  • 150 g másla
  • 200 g pomerančové kůry
  • 300 g mandlí (loupané - plátkové)
Postup přípravy:
  1. Cukr, med a smetanu vaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
  2. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
  3. Pečeme - sušíme do zlatova při 180 °C asi 10 minut.
  4. Máčíme v čokoládové polevě.
  5. Jsou naprosto vynikající!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Hruškový koláč s mandlovým krémem

Recept - Hruškový koláč s mandlovým krémem

3.147
Zobrazit detail Recept - Hruškový koláč s mandlovým krémem
Obrázek Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

411
Zobrazit detail Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá
Obrázek Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

4.254
Zobrazit detail Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky
Obrázek Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

4.25
Zobrazit detail Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající
Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

31
Zobrazit detail Dort s bavorským čokoládovým krémem
Obrázek Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

53
Zobrazit detail Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou
Obrázek Čokoládový řez podle paní Jany

Čokoládový řez podle paní Jany

Zobrazit detail Čokoládový řez podle paní Jany
TOPlist