Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pařížská roláda

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 5 vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 5 lžic cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vanilkový cukr

Pařížský krém:

  • 1/4l mléka
  • 3 žloutky
  • 2dkg čokolády
  • 2dkg kakaa
  • 10dkg cukru
  • 5dkg polohrubé mouky
Postup přípravy:
  1. Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidat mouku, olej a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct v předehřáté troubě na 180st. asi 12 minut, nesmí se přepéct. S pečícím papírem sundáme a dáme na linku vychladnout.
  2. Den předem si svařím všechny ingredience na Pařížský krém. Nechat vychladnout nejlépe přes noc a následně umixovat s máslem.
  3. Meruňková marmeláda pod krém. Zdobíme dle fantazie.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Obrázek Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Obrázek Limonádová bábovka z mého dětství

Limonádová bábovka z mého dětství

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Jablečná roláda - výborná a bez tuku

TOPlist