Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kávovo- čokoládový dort

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 Kofila
  • 110 g polohrubé mouky
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • sůl

Krém:

  • 3 Kofily
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 3 ztužovače šlehačky
  • 6 lžic kávového likéru

Na ozdobu:

  • 1 Kofila
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy:
  1. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Do žloutkové pěny postupně přidáváme Kofilu rozpuštěnou ve vodní lázni. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Ze zbylých bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který zlehla přidáme do těsta. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Mezitím si připravíme krém. Kofily rozpustíme ve vodní lázni ve 100 ml smetany ke šlehání, poté je přidáme ke zbylé smetaně, zamícháme a dáme na půl hodiny vychladit do lednice. K vychlazené smetaně přidáme ztužovač šlehačky a vyšleháme do tuha.
  3. Po upečení stáhneme z korpusu pečící papír a necháme vychladnout. Po vychladnutí rozřízneme korpus na půl . Horní polovinu rozdrobíme, smícháme s 6 lžícemi kávového likéru a vzniklou hmotu naneseme na korpus. Nakonec na dort naneseme ušlehanou smetanu, přes sítko posypeme směsí kakaa a moučkového cukru, ozdobíme kousky Kofily a dáme ztuhnout do lednice.
  4. Je dobré dort nechat v lednici přes noc, aby krém pořádně ztuhnul. Já to nevydržela, nechala jsem ho v lednici jen dvě hodiny a krém měl tendenci padat.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablkový závin zo škvarkového cesta

Jablkový závin zo škvarkového cesta

Obrázek Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Tvarohové řezy se skořicovou polevou

TOPlist