Hledat
Filters

Little cheesecakes

Potřebné přísady:
  • 100 g máslových sušenek
  • 80g másla
  • 250g mascarpone
  • 40g moučkového cukru
  • 2 lžičky van. extraktu
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml mléka
  • 1 pol. lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 pol. lžíce krupicového cukru
  • jahody
  • zdobení

(pro cca 6-8 košíčků)

Postup přípravy:
  1. Máslové sušenky rozdrtíme na jemno a zalijeme rozehřátým máslem, vytvořenou hmotu pak natlačíme na dno i okraje košíčků na muffiny. Košíčky pečeme asi na 10 minut na 200 stupňů. Po upečení vytáhneme a vložíme do papírových formiček, kde necháme vychladnout.
Mléko, škrob a krup. cukr rozmícháme a na mírném plameni šleháme, dokud nedostaneme tuhý puding. Přendáme do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií, propíchneme na 1 místě a necháme na chladném místě vychladit. 
Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky a také vyšleháme mascarpone spolu s mouč. cukrem.
Vychladlý pudink pomalu šleháme, přidáváme šlehačku i mascarpone.
Krémem naplníme cukrářský sáček, jehož pomocí naplníme košíčky, ozdobíme jahodami a zdobením.
Doba chlazení je min. 1 hodinu v lednici.
  2. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist