Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kakaová roláda

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 150 g jemného krupicového cukru
  • 160 g kakaa
  • 60 g hladké mouky
  • máslo na vymaštění
  • hrubá mouka na vysypání ple­chu
  • ovoce na ozdobu

Krém:

  • 100 g másla
  • 100 g ramy
  • 6 dl mléka
  • 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí (80 g)
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce rumu
  • na jemno mleté mandle
Postup přípravy:
  1. Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, při­dáme dvě lžíce horké vody a šleháme dále, až pěna opět zhoustne. Přeložíme ji do široké mí­sy, na celý povrch prosejeme kakao a mouku, těsto lehce vařečkou zamícháme (jen převracíme) a nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech. Rozetře­me ve stejnoměrnou vrstvu, volný kraj zahradíme složeným alo­balem a upečeme v horké trou­bě (220 stupňů C - asi šest minut).
  2. Vychladlý korpus potřeme krémem s medem, pevně sto­číme v roládu ,povrch rolády ještě potřeme zbytkem krému a posypeme lehce mletými mandlemi.
  3. Příprava krému:
  4. V části mléka rozmícháme pudinkové prášky, vlije­me je do ostatního horkého mléka, za stálého míchání uvedeme do varu a minu­tu povaříme. Kaši necháme částečně vy­chladnout za častého zamíchání, vložíme do šlehače a šleháme za postupného přidávání změklého másla a Ramy.
  5. Lehký krém rozdělíme na dvě nestejně velké části, do větší ušleháme med a rum, podle chuti popřípadě i trochu cuk­ru, do menší části cukr.
  6. JÁ JSEM DO ROLÁDY JEŠTĚ "ZAMOTALA" ČOKOLÁDOVÉ CHIPSY A PODÁVALA S BORŮVKOÝM ŽAHOUREM,KTERÝ BYL ALE PONĚKUD VÍCE HUSTÝ.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Crumble s lesním ovocem by Romča

Crumble s lesním ovocem by Romča

Obrázek Koláče z jemného máslového těsta

Koláče z jemného máslového těsta

TOPlist