Hledat
Filters

Čarodějnické prsty

Potřebné přísady:
  • 240g hladké mouky
  • 60g cukru pudru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100g másla pokojová teplota
  • 1vejce špetka soli
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • trošku marmelády červené barvy
  • mandle
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracujeme a necháme odležet v lednici do ztuhnutí, stačí hodinka, dvě.
  2. Mezitím si nožem rozpůlíme podélně mandle na nehty. Z těsta tvarujeme malé válečky (jednou tolik pečením nabydou!), tupou stranou nože naznačíme ohyby prstů, na špičku přitlačíme půlmandli, druhý konec válečku seřízneme nožem do rovna. Pečeme do růžova na 160 - 180°C (podle zkušenosti s vlastní troubou). Necháme vychladnout, odloupneme mandle, mázneme trošku marmelády (jahodová, rybízová, brusinková…) a natřeme pod nimi, pak znova přilepíme na místo nehtů.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

4.1414
Zobrazit detail Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou
Obrázek Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

52
Zobrazit detail Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost
Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

41
Zobrazit detail Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou
Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Zobrazit detail Švýcarky - Švédské skořicové bulky
Obrázek Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Zobrazit detail Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky
TOPlist