Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Čokoládový puding

Potřebné přísady:

Suroviny (na 3 porce):

  • 250 ml mléka
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 60 g cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 35 g kakaa
  • 2 žloutky
  • 60 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce horké vody
Postup přípravy:
  1. V misce smícháme cukr, kakao, kukuřičný škrob a horkou vodu a směs utřeme. Mléko a smetanu ke šlehání vlijeme do rendlíku a dáme zahřát. Do kakaové směsi přidáme žloutky a vanilkový extrakt a vzniklou směs přidáme k zahřátému mléku. Na středním ohni mícháme, dokud směs nezhoustne. Po zhoustnutí puding odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

Obrázek Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Kynuté koláčky - svatební či posvícenské

Kynuté koláčky - svatební či posvícenské

Obrázek Rebarborový tvarohový cheesecake

Rebarborový tvarohový cheesecake

TOPlist