Search
Filters
Close

Bezé roláda

Ingredience

  • 8 bílků (asi 250g)
  • 170g cukru krupice
  • 70g hladké mouky
  • 70g mletých pistáciových ořechů (původní recept je s vlašskými ořechy)
  • moučkový cukr na posypání a mimo to
  • 2 sáčky instantní šlehačky
  • 200ml vychlazeného mléka
  • 250g měkkého vaničkového tvarohu

Postup přípravy

Opět se mi v lednici "přemnožily" bílky, takže nedělní dezert byl vcelku jasný.

A aby si ho mohl vychutnat i náš alergik, "střihla" jsem si ho včera premiérově z pistácií, ty mu nevadí. A protože je tenhle dezert tak lahodný, jemný a lehounký, "vdechnul" tři kousky než jsem mrkla... :D :D :D

BEZÉ ROLÁDA:

8 bílků (asi 250g), 170g cukru krupice, 70g hladké mouky, 70g mletých pistáciových ořechů (původní recept je s vlašskými ořechy), moučkový cukr na posypání a mimo to 2 sáčky instantní šlehačky, 200ml vychlazeného mléka, 250g měkkého vaničkového tvarohu.

Bílky šlehat do velmi husté pěny, po částech přišlehat cukr a nakonec už jen vařečkou lehce vmíchat mouku s ořechy. Natřít na velký plech, vyložený pečícím papírem, který raději ještě potřeme máslem, hustě posypat moučkovým cukrem a péct 12-15 minut na 180 stupňů.

Poté stáhnout i s papírem na kuchyňskou linku a ještě teplé zavinout a nechat takto vychladnout. Pak rozmotat, natřít náplní a opět srolovat, zároveň při stáčení odstraňovat pečící papír. Nechat zatuhnout v lednici.

Náplň: Do vyšší nádoby nalít velmi studené mléko, vsypat 2 sáčky instantní šlehačky, dobře prošlehat ručním elektrickým šlehačem a nakonec zašlehat tvaroh.

Doporučuji se také podívat na moji fb stránku viz. odkaz

Autor receptu Danula Vašíčková

Ingredience

  • 8 bílků (asi 250g)
  • 170g cukru krupice
  • 70g hladké mouky
  • 70g mletých pistáciových ořechů (původní recept je s vlašskými ořechy)
  • moučkový cukr na posypání a mimo to
  • 2 sáčky instantní šlehačky
  • 200ml vychlazeného mléka
  • 250g měkkého vaničkového tvarohu

Postup přípravy

Opět se mi v lednici "přemnožily" bílky, takže nedělní dezert byl vcelku jasný.

A aby si ho mohl vychutnat i náš alergik, "střihla" jsem si ho včera premiérově z pistácií, ty mu nevadí. A protože je tenhle dezert tak lahodný, jemný a lehounký, "vdechnul" tři kousky než jsem mrkla... :D :D :D

BEZÉ ROLÁDA:

8 bílků (asi 250g), 170g cukru krupice, 70g hladké mouky, 70g mletých pistáciových ořechů (původní recept je s vlašskými ořechy), moučkový cukr na posypání a mimo to 2 sáčky instantní šlehačky, 200ml vychlazeného mléka, 250g měkkého vaničkového tvarohu.

Bílky šlehat do velmi husté pěny, po částech přišlehat cukr a nakonec už jen vařečkou lehce vmíchat mouku s ořechy. Natřít na velký plech, vyložený pečícím papírem, který raději ještě potřeme máslem, hustě posypat moučkovým cukrem a péct 12-15 minut na 180 stupňů.

Poté stáhnout i s papírem na kuchyňskou linku a ještě teplé zavinout a nechat takto vychladnout. Pak rozmotat, natřít náplní a opět srolovat, zároveň při stáčení odstraňovat pečící papír. Nechat zatuhnout v lednici.

Náplň: Do vyšší nádoby nalít velmi studené mléko, vsypat 2 sáčky instantní šlehačky, dobře prošlehat ručním elektrickým šlehačem a nakonec zašlehat tvaroh.

Doporučuji se také podívat na moji fb stránku viz. odkaz

Autor receptu Danula Vašíčková