Hledat
Filters

Pudinkový řez se skořicí

Potřebné přísady:
  • mletá skořice

náplň 1:

  • 5 lžic cukr krupice
  • 1 l mléko
  • 3 ks vanilkový pudinkový prášek

náplň 2:

  • 2 ks vanilkový cukr
  • 2 ks zakysaná smetana

náplň 3:

  • 1 ks šlehačka v prášku Dr.Qetker

těsto:

  • 200 g cukr krupice
  • 4 vejce
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 dl olej
  • 200 g hladká mouka
Postup přípravy:
  1. Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem.
  2. Uvaříme pudink z litru mléka, 3 pudinků a 5 lžic cukru. Ještě horký pudink nalijeme na těsto, jen tak cik cak a srovnáme stěrkou. Teprve teď dáme vše péct do truby na 180 °C. Pečeme cca 20 - 25 minut.
  3. Na upečený a lehce vychladlý řez navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí natřeme šlehačkou od Dr.Qetker z prášku připravenou podle návodu na obalu (ta se hodí nejlépe). Pudinkový řez ozdobíme vidličkou nebo stěrkou se zoubky a posypeme přes sítko skořicí.
  4. Pudinkový řez se skořicí dáme do ledničky (stačí na 1 hodinu) a pak už jen podáváme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kynuté koláčky - svatební či posvícenské

Kynuté koláčky - svatební či posvícenské

53
Zobrazit detail Kynuté koláčky - svatební či posvícenské
Obrázek Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

41
Zobrazit detail Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu
Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

3.52
Zobrazit detail Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste
Obrázek Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

51
Zobrazit detail Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem
TOPlist