Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou
Potřebné přísady:
125g sýru Philadelphia
250 ml šlehačky
75g bílé čokolády
50g cukru
16g plátkové želatiny
2 - 3 lžíce mléka
třešňová marmeláda
Postup přípravy:
Želatinu dáme změknout podle návodu a vyšleháme si zatím sýr Philadelphia s cukrem. Rozpustíme si čokoládu s dvěma lžíce mléka. Do vyšlehaného sýra si přidáme změklou želatinu, smetanu na šlehání a rozpuštěnou čokoládu.
Třetinu směsi nalijeme do formy a přidáme třešňovou marmeládu a promícháme. To kvůli tomu aby se nám směs obarvila. Teď dáme do chladničky asi na deset minut a nebo do mrazáku :-)
Jdeme na druhou vrstvu - na první vrstvu co jsme vyndali z lednice natřeme marmeládu asi jeden centimetr vysokou a dáme znovu do chladničky a nebo do mrazáku cca na 10 minut.
Takto uděláme tři vrstvy krému a dvě vrstvy marmelády a necháme ztuchnout v chladničce nejlépe 24 hodin. Pokud nemáte rádi třešňovou marmeládu, můžete použít jinou podle vlastní chuti a nebo zásob v domácnosti.