Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 200 g kakaových Be Be sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 200 g Lučiny
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 2 PL citronové šťávy

Náplň 2:

  • 400 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr

Dále:

  • kousek čokolády
  • několik lžic smetany
Postup přípravy:
  1. Sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme v igelitovém sáčku, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy (průměr 24 cm) vyložené pečícím papírem. Odložíme na půl hodiny do ledničky ztuhnout.
  2. Suroviny na náplň smícháme, případně krátce vyšleháme, nalijeme na korpus a v troubě předehřáté na 190°C pečeme 30 minut. Vyjmeme z trouby, ihned na koláč rozetřeme zakysanou smetanu vymíchanou s vanilkovým cukrem a zapečeme na 210°C ještě 8 - 10 minut. Koláč necháme vychladnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a mícháme, dokud se nespojí v hladkou polevu. Jednotlivé porce před podáváním pocákáme čokoládovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Obrázek Jahodový dort smetanový s želé

Jahodový dort smetanový s želé

Obrázek Jednoduché a vynikající kremrole

Jednoduché a vynikající kremrole

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

Obrázek Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist