Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

🍓 Domácí jahodové nanuky s citronem

Potřebné přísady:
  • gredience (cca 6 ks):
  • 500 g čerstvých (nebo mražených) jahod
  • 2–3 lžíce cukru (podle sladkosti jahod)
  • šťáva z ½ citronu
  • 100 ml vody nebo pomerančové šťávy (volitelně – pro zjemnění)
Postup přípravy:
  1. Jahody očisti a dej do mixéru.
  2. Přidej citronovou šťávu, cukr a případně trochu vody nebo pomerančové šťávy.
  3. Všechno rozmixuj do hladka.
  4. Ochutnej – pokud chceš sladší, přidej cukr. Pokud máš rád kyselejší, přidej trochu citronu.
  5. Směs nalij do formiček na nanuky (nebo kelímků) a přidej dřívka.
  6. Dej zamrazit alespoň na 4–6 hodin, ideálně přes noc.
  7. 🧡 Tip:
  8. Můžeš část jahod nakrájet a přimíchat až do hotové směsi, bude to víc “kouskované”.
  9. Skvěle vypadají, když je zaliješ jen do ¾ a doliješ bílým jogurtem pro dvoubarevný efekt.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Obrázek Tvarohové buchty od babičky Marušky

Tvarohové buchty od babičky Marušky

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

TOPlist