🍓 Domácí jahodové nanuky s citronem
Potřebné přísady:
- gredience (cca 6 ks):
- 500 g čerstvých (nebo mražených) jahod
- 2–3 lžíce cukru (podle sladkosti jahod)
- šťáva z ½ citronu
- 100 ml vody nebo pomerančové šťávy (volitelně – pro zjemnění)
Postup přípravy:
- Jahody očisti a dej do mixéru.
- Přidej citronovou šťávu, cukr a případně trochu vody nebo pomerančové šťávy.
- Všechno rozmixuj do hladka.
- Ochutnej – pokud chceš sladší, přidej cukr. Pokud máš rád kyselejší, přidej trochu citronu.
- Směs nalij do formiček na nanuky (nebo kelímků) a přidej dřívka.
- Dej zamrazit alespoň na 4–6 hodin, ideálně přes noc.
- 🧡 Tip:
- Můžeš část jahod nakrájet a přimíchat až do hotové směsi, bude to víc “kouskované”.
- Skvěle vypadají, když je zaliješ jen do ¾ a doliješ bílým jogurtem pro dvoubarevný efekt.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit