Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nadýchaný perník

Potřebné přísady:
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 čokoládový pudink
  • 2 vejce
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 skořicový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 2 větší jablka
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Na polevu:

  • 2 čokolády na vaření
  • 2 plátky ztuženého tuku
  • 1 nastrouhanou margotku
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si trochu ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme cukr, přidáme med a ostatní tekuté suroviny. V druhé míse smícháme sypké suroviny. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vše smícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Po vychladnutí potřeme rozpuštěnou čokoládou, na čokoládu můžeme dát ještě nastrouhanou margotku.
  2. Použila jsem velký hrnek. Perník byl dost vysoký, ale vláčný.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Obrázek Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Kysnutý koláč s tvarohom a ovocím

Obrázek Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

TOPlist