Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablečný páj

Potřebné přísady:
  • 350g hl.mouky
  • 250g chladné hery
  • 3 lžíce moučky
  • 3 lžíce studené vody
  • solamyl
  • skořice
  • jablka
  • hrozinky
  • citronová šťáva
Postup přípravy:
  1. Je to hrozně jednoduchý a rychlý. Na formu 24 cm .Uděláme těsto, necelou třetinu odkrojíme na vrchní těstové víko. Jablka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky, smícháme s cukrem(dle chuti), rozinkami, skořicí, troškou solamylu a zakápneme citronovou šťávou. Zbylé těsto vyválíme, dáme do formy, dáme jablka, přiklopíme zbylým vyváleným těstem, nožem prořízneme pár otvorů, pomažeme vajíčkem a pečeme do zlatova.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Višňové řezy s tvarohovým krémem

Višňové řezy s tvarohovým krémem

Obrázek Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Obrázek Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Obrázek Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

TOPlist