Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Koblihy z Nahořánek

Potřebné přísady:
  • 1 kg polohrubé mouky
  • hrst hladké mouky
  • 5 dkg rozpuštěného másla
  • 1-2 lžíce cukru
  • 1 vanilka (vanilkový cukr)
  • 5 žloutků
  • 1 celé vejce
  • 3- 4 lžíce rumu
  • citrónová kůra
  • kvásek z 5 dkg droždí
  • 1/2 l mléka
Postup přípravy:
  1. Zaděláme řídší těsto, které necháme kynout. Poté rukama tvoříme koblížky, které plníme marmeládou. Balíme jako buchty. Já těsto vyválela a dělala klasickým způsobem. Měla jsem nějakou tekutější marmeládu.
  2. Necháme ještě kynout. Smažíme v kastrůlku a sypeme cukrem.
  3. Dobrou chuť!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Obrázek Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Obrázek Mléčný řez s čokoládovou polevou

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Obrázek Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cesta

Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cesta

Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

Obrázek Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

TOPlist