Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Koblihy z Nahořánek

Potřebné přísady:
  • 1 kg polohrubé mouky
  • hrst hladké mouky
  • 5 dkg rozpuštěného másla
  • 1-2 lžíce cukru
  • 1 vanilka (vanilkový cukr)
  • 5 žloutků
  • 1 celé vejce
  • 3- 4 lžíce rumu
  • citrónová kůra
  • kvásek z 5 dkg droždí
  • 1/2 l mléka
Postup přípravy:
  1. Zaděláme řídší těsto, které necháme kynout. Poté rukama tvoříme koblížky, které plníme marmeládou. Balíme jako buchty. Já těsto vyválela a dělala klasickým způsobem. Měla jsem nějakou tekutější marmeládu.
  2. Necháme ještě kynout. Smažíme v kastrůlku a sypeme cukrem.
  3. Dobrou chuť!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Obrázek Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Obrázek Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Moravské koláče - výborné mäkké cesto

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Hrníčková bábovka s arašídovým máslem

Hrníčková bábovka s arašídovým máslem

TOPlist