Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 200g špaldová muka
  • 120g mlety trstinovy cukor
  • štipka soli
  • kora z celeho citrona
  • 1 vajce
  • 80g masla

Krém:

  • 500g mascarpone
  • 500g soft tvaroh
  • 200g marcipán
  • 2pl včelieho medu
  • 1 hrst maty piepornej
  • 20ml liker Amaretto

Omáčka:

  • 2 hrste višni
  • štava z citrona
  • 3pl trstinoveho cukru
Postup přípravy:
  1. Z muky, cukru, soli, citronovej kory, vajička a masla vypracujeme cesto. Po rozvalkani ho vložime do formy na tortu, popicháme vidličkou a pečieme 15 minut na 180°C.
  2. Po upečeni možete korpus pokvapkat Amarettom no nemusite.
  3. Na vychladeny korpus nanesieme krem vyšlahany s mascarpone, tvarohu, marcipánu, maty, Amaretta a medu.
  4. Šupneme tortičku do chladu na minimálne hodinu. Zatial si pripravime omáčku :-)
  5. Odkoskovane višne s cukrom, privedieme v hrnci k varu. Premixujeme a povarime trošku kym sa voda odpari. Pridáme štavu z citrona a odstavime.
  6. Vychladenu omáčku rozotrieme na tortu a ešte necháme chladit cca pol hodinu.
  7. Ozdobime.
  8. S láskou Mon
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Obrázek Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

TOPlist