Hledat
Filters

Maďarský tvarohový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 100 g Hery
  • ½ hrnku cukru
  • ½ prášku do pečiva

Náplň:

  • 500 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 100 ml mléka

Poleva:

  • ½ plechovky Salka
  • 4 PL zakysané smetany
  • 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
  1. Ze surovin na těsto uděláme drobenku. Suroviny na náplň dáme do mísy a krátce prošleháme.
  2. Do vymazané koláčové formy průměr 28 cm nasypeme 1/3 drobenky a urovnáme ji, nalijeme ½ tvarohové náplně, opět 1/3 drobenky, zbytek náplně a zbytek drobenky. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.
  3. Ihned po upečení na horký koláč natřeme Salko smíchané se zakysanou smetanou. Povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou promícháme.
  4. Po vychladnutí koláče poleva na povrchu ztuhne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist