Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Potřebné přísady:

Na 1 dortovou formu:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g změklého másla
  • 2 žloutky
  • 100 g mandlových lupínků

Na tvarohovou náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 ml zakysané smetany
  • 150 g cukru
  • 2 bílky

A samozřejmě

  • 10-15 švestek
  • skořicový cukr
  • trochu strouhanky
Postup přípravy:
  1. 1. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Opatrně smícháme s tvarohem a zakysanou smetanou.
  2. 2. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na polovinu.
  3. 3. Všechny ingredience na těsto kromě mandlí vložíme do mísy a rukama z nich vypracujěe drobenkové těsto.
  4. 4. Dno koláčové formy pokryjeme polovinou drobenkového těsta, pak navrstvíme švestky, posypeme skořicovým cukrem a mírně strouhankou, pokryjeme tvarohovou náplní. Navrch dáme zbylé drobenkové těsto smíchané s polovinou mandlových lupínků.
  5. Druhou polovinou lupínků posypeme povrch koláče.
  6. 5. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 40-50 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Obrázek Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

TOPlist