Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Marhuľová bublaninka

Potřebné přísady:
  • asi 1/2 kg marhúľ
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 vajíčka
  • soľ
  • 2,5 dl ovocného džúsu - ja som mala tropické ovocie alebo aj sýtený sladený nápoj (ja som mala hroznový)
Postup přípravy:
  1. Marhule umyjeme, vykôstkujeme a a ak sú tvrdšie, môžeme dať povariť, necháme vrieť asi 3 minútky, scedíme. Celé vajíčka chvíľu (minútku) šľaháme samostatne, potom vypneme mixér a metličkou primiešame práškový cukor.
  2. Potom znovu mixérom šľaháme, a ked vznikne svetlá pena, cícerkom prilievame olej. Mixér vypneme. Ovocný džús metličkou zamiešavame do cesta striedavo s múkou s práškom do pečiva a soľou. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
  3. Pokladieme polkami marhúľ. Pečieme cca 30-40 minút pri 180 C. Po vychladnutí pocukrujeme. Použiť môžete ľubovoľné ovocie. Naposledy som z cesta spravila mafiny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Obrázek Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

Obrázek Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

TOPlist