Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Marhuľová bublaninka

Potřebné přísady:
  • asi 1/2 kg marhúľ
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 vajíčka
  • soľ
  • 2,5 dl ovocného džúsu - ja som mala tropické ovocie alebo aj sýtený sladený nápoj (ja som mala hroznový)
Postup přípravy:
  1. Marhule umyjeme, vykôstkujeme a a ak sú tvrdšie, môžeme dať povariť, necháme vrieť asi 3 minútky, scedíme. Celé vajíčka chvíľu (minútku) šľaháme samostatne, potom vypneme mixér a metličkou primiešame práškový cukor.
  2. Potom znovu mixérom šľaháme, a ked vznikne svetlá pena, cícerkom prilievame olej. Mixér vypneme. Ovocný džús metličkou zamiešavame do cesta striedavo s múkou s práškom do pečiva a soľou. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
  3. Pokladieme polkami marhúľ. Pečieme cca 30-40 minút pri 180 C. Po vychladnutí pocukrujeme. Použiť môžete ľubovoľné ovocie. Naposledy som z cesta spravila mafiny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Velikonoční linecké podle Haničky

Velikonoční linecké podle Haničky

TOPlist