Hledat

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 200g špaldová muka
  • 120g mlety trstinovy cukor
  • štipka soli
  • kora z celeho citrona
  • 1 vajce
  • 80g masla

Krém:

  • 500g mascarpone
  • 500g soft tvaroh
  • 200g marcipán
  • 2pl včelieho medu
  • 1 hrst maty piepornej
  • 20ml liker Amaretto

Omáčka:

  • 2 hrste višni
  • štava z citrona
  • 3pl trstinoveho cukru
Postup přípravy:
  1. Z muky, cukru, soli, citronovej kory, vajička a masla vypracujeme cesto. Po rozvalkani ho vložime do formy na tortu, popicháme vidličkou a pečieme 15 minut na 180°C.
  2. Po upečeni možete korpus pokvapkat Amarettom no nemusite.
  3. Na vychladeny korpus nanesieme krem vyšlahany s mascarpone, tvarohu, marcipánu, maty, Amaretta a medu.
  4. Šupneme tortičku do chladu na minimálne hodinu. Zatial si pripravime omáčku :-)
  5. Odkoskovane višne s cukrom, privedieme v hrnci k varu. Premixujeme a povarime trošku kym sa voda odpari. Pridáme štavu z citrona a odstavime.
  6. Vychladenu omáčku rozotrieme na tortu a ešte necháme chladit cca pol hodinu.
  7. Ozdobime.
  8. S láskou Mon
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makovo-jahodový koláč

Makovo-jahodový koláč

Obrázek Rumburak

Rumburak

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Obrázek Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Obrázek Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Tvarohové řezy neb jablkové

Tvarohové řezy neb jablkové

Obrázek Nanukové řezy

Nanukové řezy

Obrázek Banánové placičky

Banánové placičky

Obrázek Mřížkový jablečný páj

Mřížkový jablečný páj

Obrázek Frgále

Frgále

Obrázek Dýňový koláč

Dýňový koláč

TOPlist