Hledat

Bielková torta

Potřebné přísady:

Tento recept mám od svojej tety z Nórska. Táto tortička, ktorú nám upiekla, je fantastická :-)

Na korpus:

  • 6 ks bielkov
  • 2 ČL octu
  • 1 ČL maizeny
  • 4 dl kryšt. cukru

Plnka:

  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 7 dl mlieka
  • 5 PL kryšt. cukru (alebo podľa chuti)
  • 2 šľahačky
Postup přípravy:
  1. Pripravíme si bielkový korpus - cukor s bielkami vyšľaháme do peny, zašľaháme ocot a maizenu. Plech vystlieme papierom na pečenie. Sneh vrstvíme do kruhu, pričom lyžicou z bokov naťahujeme dohora, aby sme vytvorili tortičku.
  2. Pečieme na 160 C 60 minút. rúru počas tohto času neotvárame. Torta sa nafúkne, ale potom znovu klesne na "normál" :) \r\nPo upečení a vychladnutí naniesieme na korpus uvarený puding a vyšľahanú šľahačku a ovocie.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nejen velikonoční hvězda

Nejen velikonoční hvězda

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Pomerančová koule - zajíček

Pomerančová koule - zajíček

Obrázek Vynikající Chotinské řezy

Vynikající Chotinské řezy

Obrázek Moravské koláče

Moravské koláče

Obrázek Medové rezy - klasika

Medové rezy - klasika

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

Obrázek Bábovka Tatranka

Bábovka Tatranka

Obrázek Orgasmus

Orgasmus

TOPlist