Hledat

Bielková torta

Potřebné přísady:

Tento recept mám od svojej tety z Nórska. Táto tortička, ktorú nám upiekla, je fantastická :-)

Na korpus:

  • 6 ks bielkov
  • 2 ČL octu
  • 1 ČL maizeny
  • 4 dl kryšt. cukru

Plnka:

  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 7 dl mlieka
  • 5 PL kryšt. cukru (alebo podľa chuti)
  • 2 šľahačky
Postup přípravy:
  1. Pripravíme si bielkový korpus - cukor s bielkami vyšľaháme do peny, zašľaháme ocot a maizenu. Plech vystlieme papierom na pečenie. Sneh vrstvíme do kruhu, pričom lyžicou z bokov naťahujeme dohora, aby sme vytvorili tortičku.
  2. Pečieme na 160 C 60 minút. rúru počas tohto času neotvárame. Torta sa nafúkne, ale potom znovu klesne na "normál" :) \r\nPo upečení a vychladnutí naniesieme na korpus uvarený puding a vyšľahanú šľahačku a ovocie.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Oblíbená buchta

Oblíbená buchta

Obrázek Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Obrázek Cinnamon buns - skořicové rolky

Cinnamon buns - skořicové rolky

Obrázek Legionářské řezy

Legionářské řezy

Obrázek Věnečky

Věnečky

Obrázek Čokoládovo-ořechový chlebíček

Čokoládovo-ořechový chlebíček

Obrázek  Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Obrázek Medové bochánky - Včelná

Medové bochánky - Včelná

Obrázek Ananasové řezy

Ananasové řezy

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Obrázek Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

TOPlist