Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Potřebné přísady:
  • 300g hladké mouky -( část můžeme nahradit kukuřičným škrobem) - kdo má italskou použije tu
  • 300g sýra Philadelphia - ( eventuálně možno nahradit mascarpone)
  • 300g cukru
  • 150g změklého másla
  • 500g bílé čokolády
  • 400g smetany
  • 3 bílky
  • prášek do pečiva
  • borůvkový a malinový sirup
Postup přípravy:
  1. 6-8 hodin předem si rizehřejeme ve smetaně bílou čokoládu. Necháme v chladu a občas promícháme. Připravíme si formu o průměru 22 cm a vyložíme ji papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Změklé máslo vyšleháme elektrickým šlehačem s cukrem a přidáme sýr Philadelphia a nakonec přidáme sníh z bílků. Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva a postupně ji budeme vpracovávat k již připravené směsi.
  3. Vypracované těsto rozdělíme na tři části, jednu obarvíme borůvkovým sirupem, druhou malinovým a třetí necháme jen tak bílou. Kdo by chtěl barvy výraznější může dobarvit potravinářským barvivem, ale pokud máte domácí sirupy ty zabarví těsto krásně přírodně.
  4. Tři těsto upečeme každé samostatně a necháme zchladnout. Teď už jen uděláme dort a to tak že na první spodní plát dáme vrstvu zhoustlého čokoládového krému na něj dáme druhý plát korpusu, opět krém a na nej plát poslední. Zvenku dort také natřeme krémem a máme hotovo.
  5. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lehký tvarohový koláč s marmeládou

Lehký tvarohový koláč s marmeládou

Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

TOPlist