Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco
Potřebné přísady:
300g hladké mouky -( část můžeme nahradit kukuřičným škrobem) - kdo má italskou použije tu
300g sýra Philadelphia - ( eventuálně možno nahradit mascarpone)
300g cukru
150g změklého másla
500g bílé čokolády
400g smetany
3 bílky
prášek do pečiva
borůvkový a malinový sirup
Postup přípravy:
6-8 hodin předem si rizehřejeme ve smetaně bílou čokoládu. Necháme v chladu a občas promícháme. Připravíme si formu o průměru 22 cm a vyložíme ji papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Změklé máslo vyšleháme elektrickým šlehačem s cukrem a přidáme sýr Philadelphia a nakonec přidáme sníh z bílků. Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva a postupně ji budeme vpracovávat k již připravené směsi.
Vypracované těsto rozdělíme na tři části, jednu obarvíme borůvkovým sirupem, druhou malinovým a třetí necháme jen tak bílou. Kdo by chtěl barvy výraznější může dobarvit potravinářským barvivem, ale pokud máte domácí sirupy ty zabarví těsto krásně přírodně.
Tři těsto upečeme každé samostatně a necháme zchladnout. Teď už jen uděláme dort a to tak že na první spodní plát dáme vrstvu zhoustlého čokoládového krému na něj dáme druhý plát korpusu, opět krém a na nej plát poslední. Zvenku dort také natřeme krémem a máme hotovo.