Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Mrkvový dort

Potřebné přísady:
  • 175g světlého třtinového cukru
  • 175ml slunečnicového oleje
  • 3 velká vejce
  • 140g mrkve, nastrouhané
  • 100g rozinek
  • 1 velký pomeranč, kůra nastrouhaná
  • 175g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku

Na polevu:

  • 175g moučkového cukru
  • 1-2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové stavy
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejte na 180°C. Čtvercovou formu o hraně 18 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy nasypte cukr, přilijte olej, vyklepněte vejce a zlehka promíchejte. Vmíchejte strouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí a muškátovým oříškem. Pak postupně suchou směs přimíchávejte k mokré. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte 40-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuto špejli.
  2. Nechte zchladnout, pak vyklopte. Před servírováním polijte polevou vzniklou umícháním obou potřebných surovin.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Recept - Malinový flekatý koláč

Recept - Malinový flekatý koláč

Obrázek Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Obrázek Nugátový zákusok so šľahačkou

Nugátový zákusok so šľahačkou

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

TOPlist