Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodové rezy podle Táničky

Potřebné přísady:

Cesto:

  • 6 ks vajce
  • 6 pl cukor mletý (práškový)
  • 8 pl múka polohrubá
  • 2 pl olej
  • 1/2 ks kypriaci prášok

Krém:

  • 500g tvaroh jemný
  • 500ml smotana na šľahanie
  • 150g cukor mletý (práškový)
  • 250g jahody čerstvé

Poleva:

  • 150g maslo
  • 100g cukor mletý (práškový)
  • 2pl prášok kakaový
  • 2pl mlieko
  • 1pl škrob kukuričný

Ostatné:

  • 200g džem jahodový
Postup přípravy:
  1. V jednej miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a v druhej vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme olej, prešľaháme a pridáme aj múku s kypriacim práškom.. Premiešame a jemne stierkou primiešame tuhý sneh. Na plech vymazaný a vysypaný múkou nalejeme cesto. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 20 - 25 minút a necháme vychladnúť. vychladnutý korpus potrieme jemne džemom.
  2. Šľahačku 33% spolu s cukrom vyšľaháme do tuha, môžete použiť pre istotu stužovač, alebo kúpte rastlinnú šľahačku, tá je po vyšľahaní pevnejšia. Do vyšľahanej šľahačky primiešame tvaroh a nakoniec roztlačené jahody. Plnku rozotrieme na džem a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Polevu pripravíme nad parou. Do misky dáme maslo a keď sa rozpustí, pridáme ostatné suroviny a miešame na hladký krém. Vďaka mlieku bude poleva lesklá, aj keď je ho len trošku.
  4. Polevu nemusíme nechať vychladnúť, teplú ju nalejeme na krém a stierkou rýchlo rozotrieme, lebo začne tuhnúť. Stuhnutý koláč uchovávame v chladničke. Najlepší je na druhý deň, keď tvarohovým krémom trošku nasiakne korpus. Krájajte ostrým dlhým nožíkom, ktorý namáčajte v horúcej vode. Ozdobíme kúskom čerstvej jahody a jedlým zeleným lístkom mäty, medovky, alebo ako som dala ja: aztécky cukor.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Hrníčková bábovka s arašídovým máslem

Hrníčková bábovka s arašídovým máslem

Obrázek Makový závin podle paní Romanky

Makový závin podle paní Romanky

TOPlist