Hledat
Filters

Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 200 g cukru moučka
  • 5 PL horké vody
  • 5 PL oleje

Náplň:

  • 600 g strouhaných jablek
  • 700 ml vody
  • 5 PL cukru
  • 2 vanilkové pudinky

Krém:

  • 500 g tvarohu
  • 400 g zakysané smetany
  • 80 g cukru moučka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 želatinové plátky

Dále:

  • 1,5 balíčku dětských piškotů
  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 PL kakaa
Postup přípravy:
  1. Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přiléváme olej, přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Ručně metličkou vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut. Korpus necháme vychladnout na plechu.
  2. Jablka povaříme s cukrem a částí vody, vlijeme pudinkový prášek rozmíchaný ve vodě a 1 minutu povaříme. Na piškot nalijeme horkou jablečnou náplň, ihned poklademe piškoty a necháme dobře vychladnout.
  3. Tvarohy se zakysanou smetanou, cukrem a citronovou šťávou zamícháme nebo krátce prošleháme. Želatinové plátky namočíme na 10 minut do studené vody (3 PL) a po nabobtnání i s vodou zahřejeme a rozpustíme. Do želatiny vmícháme 2 PL tvarohu, který pak za stálého míchání nalijeme do celého krému. Krémem polijeme piškoty, posypeme strouhanou čokoládou a kakaem. Moučník necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist