Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Potřebné přísady:
  • 1 3/4 hrnku (250 g) hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 hrnku nesoleného másla
  • 1 hrnku (230 g) sýru ricotta
  • 1 1/2 hrnku cukru (300 g)
  • 3 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 hrnek (140 g) borůvek
Postup přípravy:
  1. Předehřejte troubu na 160 ° C. Připravte si bochníkovou formu, vnitřek vymažte máslem. Ve středně velké míse vyšlehejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. Elektrickým mixérem ( případně pracněji ručně) smíchejte dohromady máslo, ricottu, a cukr, až vznikne světlá a nadýchaná hmota. Přidávejte postupně po jednom vejci, mixujte na střední rychlost po dobu jedné minuty po každém přidání. Vmíchejte citronovou kůru a vanilkový extrakt. Nebojte se, pokud těsto vypadá trochu "kysele". Není kyselé, jen tak vypadá.
  3. Vyjměte misku z mixéru a vmíchejte postupně suché přísady. Přidejte borůvky.
  4. Nalijte těsto do připravené formy a vyhlaďte povrch stěrkou. Formu můžete položit v troubě na plech, to pomůže zmírnit teplotu na spodní části pánve. Pečeme 65 až 75 minut, nebo zkoušejte špejlí. Posledních 10 minut pečení můžete vršek zakrýt alobalem.
  5. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout ca 15 minut. Pak tupým nožem oddělte okraje dortu od formy. Opatrně vyjměte dort z formy a nechte ho úplně vychladnout na kovové mřížce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Šťouchaná buchta - rychlá a výborná

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou

Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

TOPlist