Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Medové koláče s makom

Potřebné přísady:
  • 500 g hladkej múky
  • 300 g prášk. cukru
  • 4 rovné ČL sody bikarbony
  • 1 rovná PL perníkového korenia
  • 1 rovná PL mletej škorice
  • 4 vajíčka
  • 4 rovné PL medu
  • 250 g mletého maku
  • 200 g prášk. cukru
  • 50 ml vriaceho mlieka
  • citronová kôra
  • na potretie 1 vajce
  • na zdobenie mandle
Postup přípravy:
  1. Recept som našla na stranke varecha.sk, autorka tohto skvelého receptku sovka62.
  2. Pripravíme si suroviny. Múku a sodu bikarbonu dáme do misy a pridáme ostatné suché prísady. dobre premiešame. Pridáme vajíčka a med a zmiesime.
  3. Potom si pripravíme makovú, hustejšiu plnku. Cesto preložíme na dosku, ktorú si pomúčime, ale poriadne, lebo cesto je mäkké a dosť lepivé. Preto ho nebudeme vaľkať v celku, ale rozdelíme si ho aspoň na tri časti, aby sa nám neprilepilo na dosku. Takže posýpať, posýpať… Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Formičkou s priemerom 7 cm vykrajujeme kolieska a kladieme ich na plech dalej od seba, lebo narastú nielen do výšky, ale aj šírky.
  4. Vínový decáčik obalíme vreckovkou (textilnou), vtlačíme do múky, prebytočnú múku oklepneme a do stredu každého kolieska vytlačíme jamku. Jamku naplníme makovou plnkou a každý koláčik ozdobíme mandľami. Pečieme pri teplote 170 stupnov (teplovzdušná rúra), v elektrickej pridajte 20 stupnov po dobu 15-20 minút. Upečené horúce koláčiky natrieme vajcom, teda tie cestové okraje, plnku nie. z dávky vyšlo 30 koláčikov.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Obrázek Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

TOPlist