Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Potřebné přísady:

Do malé formy:

  • 2 vejce
  • 100g cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce horké vody
  • 100g polohrubé mouky
  • lžička prášku do pečiva

Krém:

  • 250ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 lžíce cukru
  • 120g másla
  • 50g nutely
  • 2 tatranky

Na ozdobu:

  • 50g rozemletých oříšků
Postup přípravy:
  1. Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, pak postupně vše ostatní a nakonec opatrně sníh z bílků. Pečeme při 170°C cca 20minut.
  2. Uděláme si krém. Uvaříme si pudink a necháme vystydnout. Pak zamícháme máslo a Nutelu. Nakonec přidáme rozemleté tatranky. Krém namažeme na vychladlé těsto a posypeme oříšky. Oříšky můžeme popř. nahradit ještě jednou rozemletou tatrankou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

Obrázek Jablkové řezy z tvarohového těsta

Jablkové řezy z tvarohového těsta

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

TOPlist