Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Potřebné přísady:
  • 2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky
  • 3/4 hr. cukru
  • 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 žloutky
  • asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech )

Nahoru:

  • sníh ze 4 bílků
  • 3/4 hrnku cukru
  • mistička rybízu ( asi 1/2 litru)
Postup přípravy:
  1. Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch utřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz.
  2. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bublanina z palačinkového těsta

Bublanina z palačinkového těsta

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Tvarohové buchty od babičky Marušky

Tvarohové buchty od babičky Marušky

TOPlist