Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Potřebné přísady:
- 2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky
- 3/4 hr. cukru
- 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 4 žloutky
- asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech )
Nahoru:
- sníh ze 4 bílků
- 3/4 hrnku cukru
- mistička rybízu ( asi 1/2 litru)
Postup přípravy:
- Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch utřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz.
- Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuJana Kadavá
Mohlo by se Vám líbit