Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Propletené nutelové bochánky

Potřebné přísady:

Kynuté těsto:

  • špetka soli
  • 500dkg hladká mouka
  • 2dl mléka
  • droždí kostka nebo sušené
  • vanilkový cukr
  • 150g hery nebo jiného druhu který jste zvyklý
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal
  • na pomazání Nutela
Postup přípravy:
  1. Těsto připravíme v domácí pekárně a nebo klasickým způsobem. Po vykynutí těsta se pustíme do naší propletenky.
  2. Použijte obyčejný recept na klasické kynuté těsto, které máte nejraději a nebo můžete použít zde uvedené. Vyrobíme si dva pláty těsta. Jeden plát natřeme nutelou a druhým plátem přikryjemea již můžeme krájet proužky. Krájejte šířkou zhruba tak jak to vidíte na obrázku. Proužky pokroutíme a pak je stáčíme tak aby nám vznikalo takové klubíčko z propletených pásků. Pečeme na cca 200 stupňů asi 10 minutek, ale raději každý podle sv trouby.
  3. Foto Jana Šenkyříková
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake nejen pro zamilované

Cheesecake nejen pro zamilované

Obrázek Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Višňové řezy z pudinkového těsta - fantastická záležitost

Obrázek Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Obrázek Jablkový závin zo škvarkového cesta

Jablkový závin zo škvarkového cesta

Obrázek Kynutý sladký chléb s mákem

Kynutý sladký chléb s mákem

Obrázek Nepečené čokoládové válečky s ořechy

Nepečené čokoládové válečky s ořechy

Obrázek 🧁 Vanilkové cupcakes s máslovým krémem a zdobením

🧁 Vanilkové cupcakes s máslovým krémem a zdobením

TOPlist