Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Propletené nutelové bochánky

Potřebné přísady:

Kynuté těsto:

  • špetka soli
  • 500dkg hladká mouka
  • 2dl mléka
  • droždí kostka nebo sušené
  • vanilkový cukr
  • 150g hery nebo jiného druhu který jste zvyklý
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal
  • na pomazání Nutela
Postup přípravy:
  1. Těsto připravíme v domácí pekárně a nebo klasickým způsobem. Po vykynutí těsta se pustíme do naší propletenky.
  2. Použijte obyčejný recept na klasické kynuté těsto, které máte nejraději a nebo můžete použít zde uvedené. Vyrobíme si dva pláty těsta. Jeden plát natřeme nutelou a druhým plátem přikryjemea již můžeme krájet proužky. Krájejte šířkou zhruba tak jak to vidíte na obrázku. Proužky pokroutíme a pak je stáčíme tak aby nám vznikalo takové klubíčko z propletených pásků. Pečeme na cca 200 stupňů asi 10 minutek, ale raději každý podle sv trouby.
  3. Foto Jana Šenkyříková
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

Obrázek Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

TOPlist