Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Propletené nutelové bochánky

Potřebné přísady:

Kynuté těsto:

  • špetka soli
  • 500dkg hladká mouka
  • 2dl mléka
  • droždí kostka nebo sušené
  • vanilkový cukr
  • 150g hery nebo jiného druhu který jste zvyklý
  • 1 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal
  • na pomazání Nutela
Postup přípravy:
  1. Těsto připravíme v domácí pekárně a nebo klasickým způsobem. Po vykynutí těsta se pustíme do naší propletenky.
  2. Použijte obyčejný recept na klasické kynuté těsto, které máte nejraději a nebo můžete použít zde uvedené. Vyrobíme si dva pláty těsta. Jeden plát natřeme nutelou a druhým plátem přikryjemea již můžeme krájet proužky. Krájejte šířkou zhruba tak jak to vidíte na obrázku. Proužky pokroutíme a pak je stáčíme tak aby nám vznikalo takové klubíčko z propletených pásků. Pečeme na cca 200 stupňů asi 10 minutek, ale raději každý podle sv trouby.
  3. Foto Jana Šenkyříková
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Obrázek Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Obrázek Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

TOPlist