Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Výborné nadýchané koblihy

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • kostička droždí
  • 70 g cukru krupice
  • 200 ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • meruňkový džem
Postup přípravy:
  1. Těsto nechte cca hodinu kynout. Z vykynutého těsta vyválejte asi 4-5 cm vysoký plat a vykrajujte hrnkem . Nechte ještě 15 minut kynout. Na hodně rozpáleném oleji smažíte, olejem nesetrite-koblihy musí v oleji plavat.Pak otočte a smažte druhou stranu.Usmazene koblihy nechte okapat na papírovém ubrousků. Vychladlé koblihy jsem plnila cukrářským sáčkem, ve kterém jsem měla džem smíchaný s troškou rumu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jednoduché muffiny s borůvkami

Jednoduché muffiny s borůvkami

Obrázek Citrónová bábovka s hruškami

Citrónová bábovka s hruškami

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Obrázek Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

TOPlist