Dunajské řezy
Potřebné přísady:
- Suroviny na těsto:
- • 250 gramů tuku (nejlépe másla)
- • 200 g cukru
- • 4 vejce
- • 300 g polohrubé mouky
- • 1 balíček prášku do pečiva
- • 100 ml mléka
- • 2 lžíce holandského kakaa
- • 1 menší sklenice vypeckovaných višní z kompotu
- Na krém:
- • ½ litru plnotučného mléka
- • 1 balíček vanilkového pudinku
- • 2 lžíce cukru moučka
- • 1 kostka másla (cca 250 g)
- Na polevu:
- • 1 tabulka tmavé čokolády
- • 50 g másla
Postup přípravy:
- 1. Utři změklý tuk s cukrem, přidej vejce jedno po druhém. Zapracuj směs mouky s práškem do pečiva a mléko.
- 2. Rozděl na poloviny, jednu z nich obarvi kakaem.
- 3. Vylož plech pečicím papírem, rozetři světlé těsto, poté kakaové. Navrch rovnoměrně rozprostři ovoce.
- 4. Peč v předehřáté troubě (180 °C) zhruba půl hodiny.
- 5. Z mléka a pudinku uvař hustý krém, nech vychladnout a zašlehej s cukrem a máslem do hladkého krému.
- 6. Namaž na studený korpus.
- 7. Polej směsí rozpuštěné čokolády a másla. Ulož do chladu.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit