Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Buchta s Vitacitem

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 2 a 1/2 hrnku (myšleno objem 250ml) polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vrchovaté lžíce kvalitního holandského kakaa
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 hrnek oleje
  • 3 vejce.

Tvarohová náplň (bílá vrstva):

  • 4 vaničky měkkého tvarohu (použijte přímo z ledničky)
  • 150ml velmi vychlazeného mléka
  • 5 lžic rumu
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 sáčky instantní šlehačky

Smetanová náplň (růžová vrstva):

  • 500ml vychlazené smetany ke šlehání
  • 1 vanička měkkého tvarohu (rovnou z ledničky)
  • 2 sáčky Smetanové náplně malinové od Dr.Oetkera

*

Želé:

  • 1l vody
  • 1 Vitacit s malinovou příchutí
  • 2 a 1/2 sáčku malinového pudinkového prášku
  • 60g krystalu
Postup přípravy:
  1. Korpus: 2 a 1/2 hrnku (myšleno objem 250ml) polohrubé mouky, 1 hrnek krystalu, 1 prášek do pečiva, 2 vrchovaté lžíce kvalitního holandského kakaa, 1 hrnek vlažné vody, 1 hrnek oleje, 3 vejce.
  2. V míse smícháme všechny "suché" ingredience, poté přidáme všechny "tekuté" ingredience, důkladně promícháme a nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný velký plech s vysokým okrajem (42x32cm). Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů. Teplota i čas jsou pouze orientační, řiďte se zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí. Korpus necháme zcela vychladnout, poté potřeme tvarohovou náplní, zalijeme želé a dáme přes noc do ledničky. Tvarohová náplň (bílá vrstva): 4 vaničky měkkého tvarohu (použijte přímo z ledničky), 150ml velmi vychlazeného mléka, 5 lžic rumu, 6 lžic moučkového cukru, 2 sáčky instantní šlehačky.
  3. Tvaroh zředíme mlékem, přidáme rum, přisypeme cukr, důkladně promícháme, vsypeme instantní šlehačku a vyšleháme ručním elektrickým šlehačem. Hotový krém natřeme na vychladlý korpus.
  4. Smetanová náplň (růžová vrstva): 500ml vychlazené smetany ke šlehání, 1 vanička měkkého tvarohu (rovnou z ledničky), 2 sáčky Smetanové náplně malinové od Dr.Oetkera.
  5. Vše společně vyšlehat ručním elektrickým šlehačem, opatrně rozetřít na bílou vrstvu a poté zalít želé.
  6. Želé: 1l vody, 1 Vitacit s malinovou příchutí, 2 a 1/2 sáčku malinového pudinkového prášku, 60g krystalu. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a Vitacit, vsypeme pudinkové prášky, dobře rozkvedláme a uvaříme želé. Ihned ještě teplé nalijeme na krém a dáme ztuhnout přes noc do ledničky.
  7. Vršek můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou, já používám instantní, krásně drží tvar i několik dní.
  8. Pozn.: Želé můžete uvařit i bez Vitacitu, s použitím ovocné šťávy nebo džusu.
  9. Doporučuji také navštívit moje fb stránky viz. odkaz
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Rybízový koláč s vlašskými ořechy

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Velikonoční linecké podle Haničky

Velikonoční linecké podle Haničky

TOPlist