Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Potřebné přísady:

PIŠKOT:

  • vejce 4ks
  • cukr krupice 200g
  • šlehačka 250ml 1ks
  • hladká mouka 250g
  • prášek do pečiva 1ks
  • instantní káva silná vařená 1 hrnek
  • rum 5 lžic

KRÉM:

  • šlehačka 2ks
  • ztužovač šlehačky 2ks
  • zakysaná smetana 2ks
  • vanilkový cukr 2ks

DÁLE:

  • jahody
  • mandlové lupínky 1 balíček
Postup přípravy:
  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme šlehačku, prošlehneme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme cca 20 min. Po vychladnutí propícháme piškot koncem vařečky a celý zalijeme uvařenou kávou s rumem. Šlehačky vyšleháme se ztužovačem, přimícháme zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem. Část krému oddělíme na zdobení pruhů, zbytek natřeme na piškot a poklademe v řadách jahodami, mezi nimi necháme mezery na ozdobení krémem . Na pánvi opražíme mandlové lupínky nasucho a posypeme pruhy krému. Jsou výborné.
  2. Šlehačku můžete použít v prášku od Dr. Oetkera, výborně drží tvar, ale je už lehce sladká, takže není nutné pak přidávat vanilkové cukry do zakysanek.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Obrázek Kynuto - nekynutý ovocný koláč - rychlý a vynikající

Kynuto - nekynutý ovocný koláč - rychlý a vynikající

Obrázek Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Jablečná roláda - výborná a bez tuku

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Finské  skořicové šneky - kynuté

Finské skořicové šneky - kynuté

TOPlist